Jeugd

Jeugd Ger Rolink

Even voorstellen

Hoi, als jeugdcommissie houden wij ons bezig met het organiseren en regelen van activiteiten voor de jeugdleden van onze vereniging. Hierbij kan gedacht worden aan zaken als de jeugd regio tennis, de KNLTB competitie, Ouder Kind Toernooi en TOF Championships. Samen zijn wij het aanspreekpunt voor dergelijke jeugdactiviteiten. Jullie kunnen ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij vragen en tips, mail ons gerust!

TOF Tennis

Al geruime tijd gebruiken we voor de jeugd TOF Tennis en we zijn daar erg enthousiast over. Maar wat is dat TOF Tennis dan? TOF Tennis staat voor Tennis Ontwikkeling Fases. Het idee is om alle jeugd gezamenlijk les te geven op hun eigen niveau (Rood, Oranje, Groen en Geel). De jeugd t/m 12 (Rood, Oranje en Groen) hebben 2x per week les van 1,5 uur per keer. In totaal 3 uur per week tennissen dus. De oudere jeugd (13 t/m 17 jaar) kunnen ook 2x per week les hebben, maar we begrijpen dat eventueel met de middelbare school teveel wordt. Zij kunnen ook kiezen voor 1x per week les. Tijdens deze lesuren wordt dan niet alleen gewerkt aan techniek, maar er worden dan ook diverse spelletjes, activiteiten en wedstrijdjes gehouden. Denk hierbij aan een Davis Cup toernooitje of een laddercompetitie. Wil je meer weten over TOF Tennis? Klik dan op de afbeelding hiernaast.

De lestijden zijn als volgt:
NiveauDagTijd
Rood/Oranje Woensdag/Vrijdag 15:00 - 16:30 uur
Oranje

Dinsdag/Donderdag
Woensdag/Vrijdag

16:30 - 18:00 uur
16:30 - 18:00 uur
Groen/Geel

Maandag
Dinsdag/Donderdag
Woensdag/Vrijdag

17:00 - 18:30 uur
18:00 - 19:30 uur
18:00 - 19:30 uur
Wedstrijden

In het TOF Tennis programma komen ook wedstrijden voor. Maar we hebben als club niet de intensie om het neusje van de zalm van tennissend Nederland te worden, dus we willen het vooral leuk en laagdrempelend houden voor de kinderen. Eens per maand hebben de groepen een clubmiddag, waarin een soort laddercompetitie onderling wordt gehouden.

Jaarlijks zijn ook de TOF Tennis Championships en een Ouder-Kind Toernooi. Dat laatste is natuurlijk superleuk! De kinderen vinden namelijk het superstoer om met papa, mama of misschien wel met opa te tennissen.

Verder hebben we in het voor- en najaar een Regiocompetitie, dat georganiseerd wordt door diverse clubs in de regio, zoals Arkel, Meerkerk, Nieuwendijk, Ameide, Woudrichem en Giessenburg. Het doel van deze regiocompetitie is om de kinderen op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier kennis te laten maken met wedstrijdjes. Dat wordt over het algemeen gespeeld op woensdagmiddag (Rood, Oranje en Groen) of zaterdagochtend (Groen/Geel). De kinderen spelen dan vaak 2 wedstrijdjes op hun niveau. Aan het eind is er voor elk niveau een wisselbeker. Toch leuk om die voor een tijdje op je kamer te hebben!

Voor het niveau Groen en Geel is ook de officiele KNLTB juniorencompetitie. Die wordt vooral op zondag gespeeld en daarvoor moet je als team opgeven.

TOF Spelerskaart

De kinderen krijgen een spelerskaart, waarvan de bedoeling is dat ze deze aan hun tennistas bevestigen en altijd meenemen naar trainingen en wedstrijden. Op deze kaart staan de fases omschreven die ze in een bepaalde kleur moeten doorlopen. Zo krijgen jullie als ouders ook een goed inzicht in de tennisontwikkeling van jullie kind. De trainers gaan de fases aanvinken op het moment dat de vaardigheid in deze fase voldoende is. Het maakt de kinderen enthousiast om extra te gaan oefenen om fases te doorlopen. Bovendien is het ontwerp van de kaart leuk en maken ze deze persoonlijk door met een permanent marker hun eigen naam op de kaart te schrijven.
 

TOF Borden

Op de club komen grote borden te staan met hetzelfde ontwerp als de spelerskaarten in rood, oranje en groen. Op deze borden wordt aangegeven in welke fase de kinderen op dat moment aan het trainen zijn door middel van magneetbuttons met de voornamen van de kinderen. Door het ontwerp van de borden staat deontwikkeling centraal en niet de prestatie.

Octavie

TOFTennis Lidmaatschappen

Voor TOFTennis hebben we totaalpakketten. Dit totaalpakket bestaat uit het lidmaatschap, TOF Tennis(lessen), maandelijkse jeugdactiviteiten, etc. Hoewel het totaalpakket voor een heel jaar is, wordt dit per kwartaal verrekend. Kinderen kunnen per kwartaal instappen, maar ook opzeggen per kwartaal. Dat scheelt als het kind tennis alsnog niet zo leuk vindt. (Maar dat kunnen wij ons moeilijk voorstellen! :) )

We hebben de volgende TOFTennis totaalpakketten:

LeeftijdNiveauTOF TennispakketKosten
t/m 12 jaar Rood/Oranje/Groen TOFTennis 2x per week les € 558,-
13 t/m 17 jaar Groen/Geel TOFTennis 1x per week les € 370,-
13 t/m 17 jaar Groen/Geel TOFTennis 2x per week les € 580,-

De kosten voor de TOFTennis totaalpakketten worden in 4 termijnen verrekend. Je betaalt dus per kwartaal. Meer info kun je lezen op onze algemene pagina Lidmaatschappen. Hier kun je je ook inschrijven.