Jeugd

Octavie Ger Rolink

Even voorstellen

Hoi, ik ben Octavie van Haaften en sinds 2020 vorm ik samen met Ger Rolink de jeugdcommissie van T.V. de Waalrackets. Als jeugdcommissie houden wij ons bezig met het organiseren en regelen van activiteiten voor de jeugdleden van onze vereniging. Hierbij kan gedacht worden aan zaken als de jeugd regiocompetitie, de voorjaarscompetitie, eendaagse evenementen en selectietrainingen. Samen zijn wij het aanspreekpunt voor dergelijke jeugdactiviteiten. Jullie kunnen ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij vragen en tips, mail ons gerust!

TOF Tennis

Per 1 januari 2021 gebruiken we voor de jeugd TOF Tennis en we zijn daar erg enthousiast over. Maar wat is dat TOF Tennis dan? TOF Tennis staat voor tennis ontwikkeling fases. Het idee is om alle jeugd (tot en met 12 jaar) gezamenlijk les te geven op hun eigen niveau (Rood, Oranje en Groen). We gaan dan ook 2x per week van 1,5 uur per keer lesgeven. In totaal 3 uur per week tennissen dus. Tijdens deze lesuren wordt dan niet alleen gewerkt aan techniek, maar er worden dan ook diverse spelletjes, activiteiten en wedstrijdjes gehouden. Denk hierbij aan een Davis Cup toernooitje of een laddercompetitie. Wil je meer weten over TOF Tennis? Klik dan op de afbeelding hiernaast.

De lestijden zijn als volgt:
NiveauDagTijd
Rood/Oranje Dinsdag/Donderdag
Woensdag/Vrijdag
16:00 - 17:30 uur
Groen/Geel Woensdag/Vrijdag 17:30 - 19:00 uur
Octavie
Wedstrijden

In het TOF Tennis programma komen ook wedstrijden voor. Maar we hebben als club niet de intensie om het neusje van de zalm van tennissend Nederland te worden, dus we willen het vooral leuk en laagdrempelend houden voor de kinderen. Eens per maand hebben de groepen een clubmiddag, waarin een soort laddercompetitie onderling wordt gehouden.

Jaarlijks zijn ook de clubkampioenschappen en een Ouder-Kind Toernooi. Dat laatste is natuurlijk superleuk! De kinderen vinden namelijk het superstoer om met papa, mama of misschien wel met opa te tennissen.

Verder hebben we in het voor- en najaar een Regiocompetitie, dat georganiseerd wordt door diverse clubs in de regio. Dat wordt over het algemeen gespeeld op woensdagmiddag en/of zaterdagochtend. De kinderen spelen dan vaak 2 wedstrijdjes op hun niveau. Aan het eind is er voor elk niveau een wisselbeker. Toch leuk om die voor een tijdje op je kamer te hebben!

Voor het niveau Groen en Geel is ook de officiele KNLTB juniorencompetitie. Die wordt vooral op zondag gespeeld en daarvoor moet je als team opgeven.

TOF Spelerskaart

De kinderen krijgen een spelerskaart, waarvan de bedoeling is dat ze deze aan hun tennistas bevestigen en altijd meenemen naar trainingen en wedstrijden. Op deze kaart staan de fases omschreven die ze in een bepaalde kleur moeten doorlopen. Zo krijgen jullie als ouders ook een goed inzicht in de tennisontwikkeling van jullie kind. De trainers gaan de fases aanvinken op het moment dat de vaardigheid in deze fase voldoende is. Het maakt de kinderen enthousiast om extra te gaan oefenen om fases te doorlopen. Bovendien is het ontwerp van de kaart leuk en maken ze deze persoonlijk door met een permanent marker hun eigen naam op de kaart te schrijven. Wat ook nog leuk is: op iedere kaart staat een code. Deze code kunnen jullie gebruiken voor €10,- korting bij een minimale besteding van €39,- bij de aanschaf van artikelen bij tennisspeciaalzaak TennisOnly.com. Dit kan in de winkel en online.

TOF Borden

Op de club komen grote borden te staan met hetzelfde ontwerp als de spelerskaarten in rood, oranje en groen. Op deze borden wordt aangegeven in welke fase de kinderen op dat moment aan het trainen zijn door middel van magneetbuttons met de voornamen van de kinderen. Door het ontwerp van de borden staat deontwikkeling centraal en niet de prestatie.

Octavie
© 2021 TV Waalrackets